You are currently viewing TOP 10 niche termék ötlet kínai importra

TOP 10 niche termék ötlet kínai importra

  • Post category:Kína

A korábbi cikkünkben megnéztük, hogy mit is jelent a dropshipping, milyen előnyei és hátrányai vannak a dolognak. Most pedig hoztunk egy gyűjtést, hogy mik azok a termékek, amelyek nagyon futnak az utóbbi időben, így lehet hogy érdekes lehet ezekkel bővíteni egy webshopot, vagy erre felhúzni egyet.

Mielőtt belevágnánk néhány fontos dolog. Igyekeztünk minden szektorból hozni egy-egy példát arra, hogy melyek azok a termékek, amelyekre nagyobb a kereslet. Mivel a magyar piac viszonylag kisebb, így nemzetközi adatokból táplálkoztunk. Egy-egy új termék vagy termékcsoport bevezetése előtt érdemes ránézni a google trendekre, azaz google keresési számokra, hányan kerestek az adott termékre, mennyivel nőtt ez az utóbbi időben.

Ha pedig komolyabb kutatást szeretnétek végezni, hogy melyek azok a termékek, amelyekre élénkül a kereslet, akkor az alábbi oldalakon érdemes szétnézni: Productmafia, Product Research Lab , UseCart.

Ahogyan fent is írtuk többféle szektor többféle termékét gyűjtöttük mi össze, de ha a te webshopod csak elektronikai dolgokat árusít, akkor érdemes csak olyan termékekkel bővíteni a portfóliót. Ebben az esetben pedig érdemes rákeresni, hogy melyek a legjobban eladható elektronikai cikkek az utóbbi hónapokban. Erre pedig ott a google, vagy a fent felsorolt oldalak.

Ami még fontos, hogy mi most niche (azaz szűkebb piaci szegmensre) kerestünk ötleteket. Mielőtt megmutatjuk az ötleteket, mondjuk is. hogy mi az a niche piac.

Kétféle lehetősége van egy webáruház tulajdonosnak:

  1. sokféle dolgot árul
  2. célzottan árul – egy-egy szűkebb célcsoportnak

Az utóbbinál az üzletben szereplő összes termék valamilyen konkrét ötlettel kapcsolatos (hobbi, tevékenység, cél stb.). Ez bár leszűkíti a vásárlókört, de segíti is a marketing és az értékesítési tevékenységet, hiszen:

Ezen kis kitérő után vágjunk is bele, nézzük a mi Top 10-es listánk!

1. Mágneses USB töltő- és adatkábel

Az utóbbi hónapokban terjedtek el igazán a mágneses USB töltő- és adatkábelek. A sokféle kábel helyett elegendő csak egyet magával vinni a vásárlónak, és meg van oldva több különböző termék (pl.: Micro USB, Lightning (Apple iPhone 5, 6 stb.) és Type-C (Xiaomi Mi 5, OnePlus 2, Huawei Nexus 6P stb.) töltése, mindössze azzal, hogy tudja váltani a különböző ‘fejeket’ a töltőn.

2. Párásító

A téli időszakban a legtöbb lakásban szükség van párásításra. Így egyre jobban elterjedtek a párásító készülékek és a gyártók egyre nagyobb figyelmet fordítanak a kelcsínyre is, azaz, hogy ezek a készülékeket ne kelljen ‘eldugdosni’, hanem jól mutassanak mindenféle enteriőrben.

3. Régi fém tálcák

Az utóbbi időben egyre nagyobb teret hódítanak a farmhouse, country és vintage stílusú kiegészítők a lakásokban. Ráadásul az ételfotózás is évről évre szélesebb közönséget szólít meg, ahol nem elhanyagolható a tálalás. Így várhatóan tovább fog növekedni az ilyen tárgyak iránt a jövőben is a kereslet.

4. Alakformáló termékek

Évek óta egyre nagyobb az érdeklődés az alakformáló termékek iránt, hiszen mindenki szeretne egy kicsit karcsúbb lenni, vagy legalábbis annak látszani. Ez pedig azt is jelenti, hogy ma már rengetegféle termék található ebben a kategóriában – comb alakformáló, vagy éppen hasban karcsúsító, de vannak olyanok is, amelyek az egész felsőtestre készültek.

5. Digitális ébresztőóra napfelkelte funkcióval

És Alex Dimitriu, professzor szerint, aki a Menlo Park alvásterápiás központ alapítója a azok az ébresztőórák, amelyek rendelkeznek napkelte funkcióval valóban hatékonyak lehetnek, mert segítenek, hogy a test veleszületett ritmusában keltsék fel az embert. “Rengeteg bizonyíték arra, hogy a természetes reggeli fény valóban elősegítheti az ember hatékonyabb, és kényelmesebb felébredését” – mondja.

6. Fringerprint lock

Az ujjlenyomat leolvasó lakat bár már egyre elterjedettebb, még van hova növekednie a ‘kulcsos’ piac rovására. A biometrikus olvasó villámgyors, 0,5 másodpercen belül nyitja a lakatot és több ujjunkat is tudja memorizálni. A lakat bringák, motorok, kisebb raktárhelyiségek lezárására kiválóan alkalmas. Biztonságos és ahogyan fentebb is látható sokkal gyorsabb nyitás lehetséges vele.

7. Robotporszívó, robotfűnyíró, robotfelmosó

Egyre nagyobb teret hódítanak ezek a kicsi intellingens eszközök, amelyek az unalmas, és monoton munkát úgy mint a porszívózás, vagy fűnyírás át tudják venni. Ma már annyira fejlettek, hogy feltérképezik a lakásunkat, valós időben tervezik meg a takarítás menetét, alkalmazkodnak a megváltozó környezethez. Képesek már komoly lejtőket és több centis küszöböket leküzdeni, a fejlettebb példányok pedig okosotthon ökoszisztémákba is beilleszthetők, így akár hangutasításra is képesek elkezdeni vagy leállítani a takarítást.

8. Játékok háziállatoknak

A nemzetközi adatok szerint a háziállatok piaca becslések szerint meghaladja a 75,38 milliárd dollárt. Amerikában és Európában a háziállatokat főként a macskát és a kutyát családtagként kezelik, így ehhez mérten is hajlandóak beruházni új dolgokra. Jó példa erre ez a macska mászóka, amelyből hónapról hónapra egyre többet adnak el.

9. Athleisure

Azaz sportosan lezser ruházat. Ez a trend még viszonylag friss, legalábbis itthon. A kifejezés honnan – máshonnan, mint Amerikából indult, ami annyit tesz, hogy viselj sportolásra kifejlesztett ruhadarabot, de ne csak sportolásra, hanem menj benne szórakozni, vagy akár a munkahelyedre. Ide tartoznak azok az igényes, adott esetben kicsit alakformáló ruhadarabok, amelyek sportos és karcsú megjelenést kölcsönöznek a viselőjüknek. Az egyik legnépszerűbb a leggings, de vannak olyan cipők, melegítők, pulóverek, amelyek szintén ebbe a kategóriába sorolhatók.

10. Kerti ledes lámpák

Az utóbbi időben nem véletlen módon, megszaporodott az érdeklődés a kertek iránt. A pandémiás időszakban a négy fal közé zárva mindenki aki csak tehette igyekezett minél többet kihozni a kertjéből, teraszából, erkélyéből. A szakértők szerint ez az érdeklődés biztosan fent marad még egy darabig, így a kerti világítás irányába menni igencsak jövedelmező üzletnek tűnik. Már csak azért is, mivel a kerti világítás annyival több már, mint egy egyszerű teraszlámpa… Lehet játszani állatfigurás led lámpákkal, fényfüzérekkel, fényhálókkal, de még akár napelemes szökőkúttal is.

A lista persze könnyeden bővíthető további termékekkel. Ha szeretnél esetleg még ehhez hasonló listákat, írj nekünk a webuildconnections@omnitrade.hu-ra, és szívesen készítünk még akár kategóriánként is niche piaci terméklistát.

Érdekes lehet számodra? Kérdésed van?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!
Facebook
E-mail
Print
WhatsApp